Uber Drivers Forum banner
  • If you have joined UberPeople.net because your Uber account was hacked, you've likely been taken in by a scam. Please read this before starting a thread on this subject.

Nowa polityka zwrotów Ubera wkurzy kierowców i klientów

3.4K views 61 replies 31 participants last post by  UberBastid  
#1 ·
Kiedy zwracałeś coś klientowi z Uberem, zawsze dostawałeś 20 dolarów i to dość szybko. Teraz, jeśli klient nie naciśnie przycisku mówiącego, że to dostał, nie dostajesz zapłaty. Ile razy, twoim zdaniem, kierowca nie otrzyma zapłaty, zanim po prostu wyrzuci to przez okno? Uber w ogóle nam nie ufa, ale my musimy ufać klientowi, że powie, że to dostał, to śmieszne. Więc jeszcze raz, to nas wkurza, a teraz, gdy klienci zostawiają rzeczy w Uberach i nigdy ich nie odzyskują, to również ich wkurzy. Uber nam nie ufa. To my powinniśmy im nie ufać, ponieważ nigdy nie zrobili nic godnego zaufania. Codziennie w tej firmie pojawia się coś nowego.

#2 ·
Muszę powiedzieć, że mimo tego, jak zły jest Uber i jak bardzo wykorzystują kierowców, wiele zasad Ubera, takich jak wyskakujące okienko, które pojawia się, gdy przejedziesz pasażera, którego masz odebrać, o kilka jardów, jak komunikaty "Czy jedziesz objazdem?" i "Czy się zatrzymałeś?", wiele, wiele innych, a także ten, wynikają z niskich pobudek kierowców nadużywających systemu.

Założę się o dolara do dziury w pączku, że zbyt wielu kierowców twierdziło, że zwraca zapomniany przedmiot, pobierało opłatę za zgubiony przedmiot, ale nigdy nie zawracało sobie głowy faktycznym zwróceniem przedmiotu, co jest powodem tej nowej polityki. Teraz uczciwi kierowcy muszą tracić jeszcze więcej czasu, płacąc za ich grzechy, czekając i obserwując, jak klient naciska przycisk.

#4 ·
[QUOTE="_Tron_", post: 8079469, member: 195568]
Muszę powiedzieć, że jakkolwiek zły jest Uber i jak bardzo wykorzystują kierowców, wiele zasad Ubera, takich jak wyskakujące okienko, które pojawia się, gdy mijasz pasażera, którego masz odebrać, o kilka jardów, jak komunikaty "Czy jedziesz objazdem?" i "Czy się zatrzymałeś?" i wiele innych, to wszystko z powodu kierowców o niskich umysłach, którzy nadużywają systemu.

Założę się o dolara do dziury w pączku, że zbyt wielu kierowców twierdziło, że zwraca zapomniany przedmiot, pobierało opłatę za zgubiony przedmiot, ale nigdy nie zawracało sobie głowy, aby faktycznie zwrócić przedmiot, jest powodem tej nowej polityki. Teraz uczciwi kierowcy muszą tracić jeszcze więcej czasu, płacąc za ich grzechy, czekając, aby upewnić się, że klient naciśnie przycisk.
[/QUOTE]
Jestem pewien, że to duża część tego, ten sam powód, dla którego opłaty za sprzątanie stały się bardzo trudne do odzyskania. W wiadomościach pojawiło się wiele historii o kierowcach nadużywających opłat za sprzątanie, składając fałszywe raporty.

#3 ·
Tak, absolutnie wierzę, że to również się wydarzyło dla kierowców, jeśli już się zdarzy, gdy wprowadzasz tę politykę. Dla wszystkich innych kierowców, z którymi pracuję od 8 lat, zwrócono mnóstwo rzeczy, nigdy skargi, data pozostaje po staremu. Znowu musimy ufać klientowi, ale oni nam nie ufają. To po prostu wkurzy kierowcę i klienta, ponieważ kierowcy po prostu przestaną zwracać rzeczy, jeśli nie dostaną zapłaty. Uber zarabia miliardy i miliardy dolarów, mogą zjeść 20 dolarów od czasu do czasu, jeśli muszą, dla kierowcy 20 dolarów znaczy o wiele więcej, uwierz mi.

#5 ·
Rozwiązanie: Nie widzę tego i szukałem dwa razy. Inny klient musiał to wziąć.

Problem rozwiązany.

Klienci i Uber sprzymierzyli się, aby oszukiwać kierowców niskimi cenami, obaj nie zasługują na NIC.

#7 · (Edited)
Kilka tygodni temu zwróciłem zgubiony przedmiot i w ciągu 5 sekund po przekazaniu przedmiotu kierowcy, powiadomiłem Ubera, że zwróciłem przedmiot i natychmiast otrzymałem zapłatę w wysokości 20 dolarów. Nie ma możliwości, żeby kierowca poinformował Ubera, że otrzymał przedmiot tak szybko, jak ja poinformowałem Ubera, że go zwróciłem. Dlatego nie jestem do końca przekonany, że nie płacą nam, dopóki kierowca nie powie, że go ma.
W każdym razie mogę wam zagwarantować, że Uber nigdy więcej niż raz nie oszuka mnie o te 20 dolarów.....

#25 ·
Kilka tygodni temu zwróciłem zgubiony przedmiot i w ciągu 5 sekund po przekazaniu przedmiotu kierowcy powiadomiłem Ubera, że zwróciłem przedmiot i natychmiast otrzymałem zapłatę w wysokości 20 $. Nie ma mowy, żeby pasażer powiedział Uberowi, że otrzymał przedmiot tak szybko, jak ja powiedziałem Uberowi, że go zwróciłem. Dlatego nie jestem do końca przekonany, że płacą nam dopiero wtedy, gdy pasażer powie, że go ma.
W każdym razie mogę wam zagwarantować, że Uber nigdy nie oszuka mnie na tych 20 $ więcej niż raz.....
U mnie to samo... Zwróciłem telefon, kliknąłem link i natychmiast otrzymałem opłatę za zwrot w wysokości 20 $, klient nie miał czasu na radość. Widziałem, jak klient włożył telefon do kieszeni, nie mówiąc nic Uberowi. Około 5 minut później otrzymałem napiwek w wysokości 30 $ oprócz opłaty.

#12 ·
Ile razy, Twoim zdaniem, kierowca, który nie dostaje zapłaty, po prostu wyrzuci to przez okno?
To tylko pokazuje, że Uber nie rozwiązał problemu, jak nagradzać kierowców, aby faktycznie zwracali przedmioty, jednocześnie zapewniając, że kierowcy nie oszukują pasażerów, żądając 20 dolarów bez zwracania przedmiotu. Jak wspomniałeś, problem polega na tym, że Uber nie zdaje sobie sprawy z różnicy w postrzeganej wartości, jaką pasażer ma dla swojego przedmiotu (wysoka) w porównaniu z postrzeganą wartością 20 dolarów w umyśle kierowcy (nie tak bardzo). Uber zachowuje się tak, jakby kierowcy mieli być gotowi dodać warstwę zezwolenia pasażera do równania, aby otrzymać znaczną sumę pieniędzy. Nie.

20 dolarów to ledwie wystarczająco, aby kierowca przejmował się zwracaniem przedmiotu, gdy nie ma Uber BS (odmowa zapłaty / opóźnienie w zapłacie / zmuszenie kierowcy do walki o zapłatę) - a jeśli dodadzą tradycyjny Uber BS do równania, nie ma mowy.

Wydaje mi się, że rozwiązaniem dla Ubera jest danie pasażerom 4-cyfrowego kodu PIN zwrotu, gdy zgłaszają Uberowi, że zgubili swój przedmiot. Kiedy kierowca zwraca przedmiot, pasażer podaje kierowcy kod PIN zwrotu, on/ona wprowadza go do aplikacji kierowcy i to jest nieodwołalne, natychmiastowe upoważnienie dla kierowcy do otrzymania 20 dolarów odszkodowania.

Ostatnim przedmiotem, który zwróciłem, były klucze. Pasażerka nie byłaby w domu, kiedy miałem je dostarczyć i poprosiła mnie, żebym zostawił je w doniczce przed jej domem. W takiej sytuacji pasażerka mogłaby albo powiedzieć kierowcy PIN z góry za pośrednictwem wiadomości, albo jeśli nie ufa kierowcy, mogłaby napisać PIN na kartce papieru i zostawić go w doniczce. A jeśli nawet to nie zadziała dla pasażera, kierowca może po prostu powiedzieć, że zwróci klucze pasażerowi, gdy będzie w domu.

A jeśli to wszystko jest zbyt trudne dla Ubera, kierowca może po prostu wyrzucić klucze przez okno i kontynuować pracę, którą aktualnie wykonuje.

#13 ·
To mi się przydarzyło: gość zapomniał telefonu w moim samochodzie. Przejazd był z Santa Rosa do San Rafael. Kiedy do mnie zadzwonił, byłem w Petalumie. Dałem mu wybór: albo przyjedzie po niego, albo wynajmie Ubera, żeby przywiózł mu telefon. Powiedziałem mu, że nie zamierzam jechać 25 mil, żeby dostarczyć coś, o czym zapomniał. Był wściekły. W końcu wynajął Ubera, żeby odebrał telefon i go dostarczył. Nie zawracałem sobie głowy próbą naliczenia mu opłaty za zwrot i zgaduję, że dostał swój telefon.

#14 ·
To mi się przydarzyło, facet zapomniał telefonu w moim samochodzie, przejazd był z Santa Rosa do San Rafael, kiedy do mnie zadzwonił, byłem w Petalumie, dałem mu wybór, przyjedź po niego lub wynajmij ubera, żeby dostarczył mu telefon. Powiedziałem mu, że nie zamierzam jechać 25 mil, żeby dostarczyć coś, o czym zapomniał, był wkurzony. W końcu wynajął ubera, żeby odebrać telefon i go dostarczyć. Nie zawracałem sobie głowy próbą naliczenia mu opłaty za zwrot i zgaduję, że dostał swój telefon.
Pozwól tylko miłym ludziom robić odbiór.
Mówię jak zdarta płyta. Upewnij się, że masz swoje telefony. Każda przejażdżka.

#16 ·
Nowa procedura jest zdecydowanie frustrująca. Miałem co najmniej pięć lub sześć takich sytuacji w ciągu ostatnich kilku miesięcy i za każdym razem musiałem kontaktować się z Uberem, aby odebrać moją opłatę. NIGDY tego nie przetwarzają, chyba że się z nimi skontaktuję. Kiedyś było to automatyczne, zajmowało zaledwie kilka sekund.

#23 ·
Myślę, że dobrym pomysłem z portfelami i telefonami komórkowymi, jeśli nie chcesz być totalnym a**, jest wrzucenie ich do skrzynki pocztowej. Jeśli naprawdę czujesz, że nie dostaniesz zapłaty. Wyrzucanie tego, wiatr jest trochę głupi.
Myślę, że pomaganie bezdomnym to właściwy sposób! Podaj ten telefon żebrakowi i pozwól mu negocjować zwrot.

#20 ·
Dosłownie właśnie miałem taką sytuację. Pax zostawił telefon na siedzeniu za siedzeniem kierowcy, gdzie nie mogłem go zobaczyć.

Miałem $13.xx na taksometrze za oddanie jego telefonu. Dostałem $15.00

może 4 mile dalej, w zasadzie nic pod względem odległości, ma naprawdę szczęście, że się ze mną skontaktowali, zanim zaszłem daleko.

Firma taksówkarska nie ma stałych stawek, po prostu włączasz taksometr.

Nigdy bym nie pomyślał o wyrzuceniu rzeczy pasażera taksówki. Dostałem kilka naprawdę dobrych wypłat za zwracanie znalezionych przedmiotów.

a jeśli klient nie może/nie chce zapłacić opłaty za zwrot, może odebrać ją bezpłatnie ze sklepu. (Lub zostawić mi $5.00 napiwku za to, że nie wyrzuciłem tego do kosza).

Jest bardzo prawdopodobne, że bardzo szybko znajdę się po drugiej stronie miasta bez powiadomienia lub planu.

#21 ·
Pierwszy raz, kiedy nie dostanę opłaty za zgubiony przedmiot, to ostatni zgubiony przedmiot, który znajdę. Co mamy zrobić, trzymać przedmiot jako zakładnika w samochodzie, zmuszając pasażera do wykonania swojej części w aplikacji? Wszyscy wiemy, że pasażerowie po prostu nie będą zawracać sobie głowy zaznaczaniem przedmiotu jako zwróconego, gdy już go będą mieli, aby uniknąć płacenia opłaty.

#26 ·
Kiedy zwracasz coś klientowi z Uberem, zawsze dostawałeś 20 $ i to dość szybko. Teraz, jeśli klient nie naciśnie przycisku mówiącego, że to dostał, nie dostajesz zapłaty. Ile razy, twoim zdaniem, kierowca, który nie otrzyma zapłaty, po prostu wyrzuci to przez okno? Uber w ogóle nam nie ufa, ale musimy ufać klientowi, że powie, że to dostał, to śmieszne. Więc jeszcze raz, to nas teraz wkurza, kiedy klienci zostawiają rzeczy w Uberach i nigdy ich nie odzyskują, to ich również wkurzy. Uber nam nie ufa. To my powinniśmy im nie ufać, ponieważ nigdy nie zrobili nic godnego zaufania. Codziennie w tej firmie pojawia się coś nowego.
Oto jak rozwiązać ten problem: kiedy oddajesz przedmiot pasażerowi, każ mu wyciągnąć telefon, przejść do aplikacji Uber i nacisnąć przycisk „przedmiot zwrócony” przed tobą. Jeśli powiedzą, że nie mają telefonu, każ im go wziąć lub nie ma przedmiotu.

#28 ·
Kiedy zwracasz coś klientowi z Uberem, zawsze dostawałeś 20 $ i to dość szybko. Teraz, jeśli klient nie naciśnie przycisku mówiącego, że to dostał, nie dostajesz zapłaty. Ile razy, twoim zdaniem, kierowca nie otrzyma zapłaty, żeby po prostu wyrzucić to przez okno. Uber w ogóle nam nie ufa, ale musimy ufać klientowi, że powie, że to dostał, to śmieszne. Więc jeszcze raz, to nas teraz wkurza, kiedy klienci zostawiają rzeczy w Uberach i nigdy ich nie odzyskują, to ich również wkurzy. Uber nam nie ufa. To my powinniśmy im nie ufać, ponieważ nigdy nie zrobili nic godnego zaufania. Każdego dnia w tej firmie pojawia się coś nowego.
Moja polityka jest teraz taka, że jeśli pasażer zostawi coś w MOIM samochodzie, to należy to do mnie. NIE jestem opiekunką swoich pasażerów, wszyscy są dorośli i powinni być w stanie dbać o siebie na wszystkie sposoby.

#31 ·
Moja zasada jest teraz taka, że jeśli pasażer zostawi coś w MOIM samochodzie, to należy to do mnie. NIE jestem opiekunką swoich pasażerów, wszyscy są dorośli i powinni być w stanie dbać o siebie pod każdym względem.
To wszystko dobrze, dopóki nie użyją funkcji śledzenia, aby znaleźć swój telefon w twoim samochodzie, gdy jesteś w domu i zadzwonią na policję. To się zdarzyło.

#29 ·
Kiedy zwracasz coś klientowi z Uberem, zawsze dostawałeś 20 $ i to dość szybko. Teraz, jeśli klient nie naciśnie przycisku mówiącego, że otrzymał przedmiot, nie otrzymujesz zapłaty. Ile razy, Twoim zdaniem, kierowca nie otrzyma zapłaty, zanim po prostu wyrzuci przedmiot przez okno? Uber w ogóle nam nie ufa, ale musimy ufać klientowi, że powie, że go otrzymał, to śmieszne. Więc jeszcze raz, denerwuje nas to teraz, gdy klienci zostawiają rzeczy w Uberach i nigdy ich nie odzyskują, to również ich zdenerwuje. Uber nam nie ufa. To my powinniśmy im nie ufać, ponieważ nigdy nie zrobili nic godnego zaufania. Codziennie w tej firmie pojawia się coś nowego.
Zawsze robię zdjęcie osoby z przedmiotem.

#30 ·
Kiedy zwracasz coś klientowi z Uberem, zawsze dostawałeś 20 $ i to dość szybko. Teraz, jeśli klient nie naciśnie przycisku mówiącego, że to dostał, nie dostajesz zapłaty. Ile razy, twoim zdaniem, zajmie kierowcy, który nie otrzyma zapłaty, po prostu wyrzucenie tego przez okno? Uber w ogóle nam nie ufa, ale musimy ufać klientowi, że powie, że to dostał, to śmieszne. Więc jeszcze raz, denerwuje nas to teraz, gdy klienci zostawiają rzeczy w Uberach i nigdy ich nie odzyskują, to również ich zdenerwuje. Uber nam nie ufa. To my powinniśmy im nie ufać, ponieważ nigdy nie zrobili nic godnego zaufania. Codziennie w tej firmie pojawia się coś nowego.
Zwróciłem torebkę kilka miesięcy temu. Nigdy nie otrzymałem zapłaty i nie otrzymałem odpowiedzi na e-mail, którego im wysłałem. Nigdy niczego nie zwrócę, chyba że sami do mnie przyjdą.

#37 ·
Kiedy zwracasz coś klientowi z Uberem, zawsze dostawałeś 20 dolarów i to dość szybko. Teraz, jeśli klient nie naciśnie przycisku mówiącego, że to dostał, nie dostajesz zapłaty. Ile razy, twoim zdaniem, zajmie kierowcy, żeby po prostu wyrzucić to przez okno, jeśli nie dostanie zapłaty? Uber w ogóle nam nie ufa, ale musimy ufać klientowi, że powie, że to dostał z powrotem, to śmieszne. Więc jeszcze raz, to nas teraz wkurza, kiedy klienci zostawiają rzeczy w Uberach i nigdy ich nie odzyskują, to również ich wkurzy. Uber nam nie ufa. To my powinniśmy im nie ufać, ponieważ nigdy nie zrobili nic godnego zaufania. Codziennie coś nowego z tą firmą.
Uber i Lyft w ogóle nas, ludzkich kierowców, nie lubią. Uber i Lyft chcą, żebyśmy, ludzcy kierowcy, zniknęli, spójrzcie, jak nas teraz traktują w aplikacji, ze wszystkimi głupimi pytaniami, czy się zatrzymałeś, czy jedziesz objazdem, oto sposoby na bycie pięciogwiazdkowym kierowcą, czy przekroczyłeś prędkość i tak dalej z głupimi komentarzami pytaniami, zrobiłem sobie selfie pięć razy w ciągu jednego cholernego dnia, jestem w Uberze od 10 lat, po co mam wciąż udowadniać, kim jestem?

#48 ·
Uber i Lyft wcale nas, ludzkich kierowców, nie lubią. Uber i Lyft chcą, żebyśmy ludzcy kierowcy zniknęli, spójrzcie, jak nas teraz traktują w aplikacji, z tymi wszystkimi głupimi pytaniami, czy się zatrzymałeś, czy jedziesz objazdem, oto sposoby na bycie kierowcą z pięcioma gwiazdkami, czy przekroczyłeś prędkość, i tak dalej z głupimi komentarzami i pytaniami, zrobiłem sobie selfie pięć razy w ciągu jednego dnia, jestem z Uberem od 10 lat, dlaczego muszę wciąż udowadniać, kim jestem?
nienawidzę tych głupich pytań! Czy Uber oczekuje ode mnie ignorowania czerwonych świateł? Pewnego dnia kazał mi zrobić zdjęcie po każdym przejeździe. Czułem się, jakbym był oskarżony o oszustwo i powiedziałem im, że powinni zawiesić moje konto i zbadać sprawę, jeśli naprawdę uważają, że popełniam oszustwo.

#38 ·
Kiedy zwracasz coś klientowi z Uberem, zawsze dostawałeś 20 $ i to dość szybko. Teraz, jeśli klient nie naciśnie przycisku mówiącego, że to dostał, nie otrzymujesz zapłaty. Ile razy, twoim zdaniem, zajmie kierowcy, który nie otrzyma zapłaty, zanim po prostu wyrzuci to przez okno? Uber w ogóle nam nie ufa, ale musimy ufać klientowi, że powie, że to dostał, to śmieszne. Więc jeszcze raz, denerwuje nas to teraz, gdy klienci zostawiają rzeczy w Uberach i nigdy ich nie odzyskują, to również ich zdenerwuje. Uber nam nie ufa. To my powinniśmy im nie ufać, ponieważ nigdy nie zrobili nic godnego zaufania. Codziennie w tej firmie pojawia się coś nowego.
Zabierz każdy przedmiot na policję. Chroni cię i oszczędza kłopotów.

#39 ·
Kiedy zwracasz coś klientowi z Uberem, zawsze dostawałeś 20 $ i to dość szybko. Teraz, jeśli klient nie naciśnie przycisku mówiącego, że to dostał, nie dostajesz zapłaty. Ile razy, twoim zdaniem, kierowca nie otrzyma zapłaty, żeby po prostu wyrzucić to przez okno. Uber w ogóle nam nie ufa, ale musimy ufać klientowi, że powie, że to dostał, to śmieszne. Więc jeszcze raz, to nas teraz wkurza, kiedy klienci zostawiają rzeczy w Uberach i nigdy ich nie odzyskują, to ich również wkurzy. Uber nam nie ufa. To my powinniśmy im nie ufać, ponieważ nigdy nie zrobili nic godnego zaufania. Codziennie w tej firmie pojawia się coś nowego.

#45 ·
Nienawidzę zwracać przedmiotów, nawet z nagrodą 20 dolarów, a jeśli kiedykolwiek zdarzy się, że nie dostanę swoich 20 dolarów, to będzie ostatni raz, kiedy cokolwiek zwrócę!
20 dolarów nie zabierze mnie nawet w połowie mojego obszaru działania LOL

To nie licząc bardzo realnej hipotetycznej opłaty poza moim obszarem działania.

#42 ·
Kiedy zwracasz coś klientowi z Uberem, zawsze dostawałeś 20 $ i to dość szybko. Teraz, jeśli klient nie naciśnie przycisku mówiącego, że to dostał, nie dostajesz zapłaty. Ile razy, twoim zdaniem, kierowca nie otrzyma zapłaty, żeby po prostu wyrzucić to przez okno? Uber w ogóle nam nie ufa, ale musimy ufać klientowi, że powie, że to dostał, to śmieszne. Więc jeszcze raz, to nas teraz wkurza, kiedy klienci zostawiają rzeczy w Uberach i nigdy ich nie odzyskują, to również ich wkurzy. Uber nam nie ufa. To my powinniśmy im nie ufać, ponieważ nigdy nie zrobili nic godnego zaufania. Codziennie w tej firmie pojawia się coś nowego.
Zostawiam to na ladzie w Walmart. Mówię Uberowi, że nic nie zostało w moim samochodzie 🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️

#46 ·
Zostawiam to na ladzie w Walmart. Mówię Uberowi, że nic nie zostało w moim samochodzie 🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️
Jeśli zamierzasz iść do Walmart, zaparkuj, wejdź do środka i zostaw to, równie dobrze możesz zrobić to samo na lokalnym posterunku policji, który jest dla ciebie dogodny.

To właśnie robię; policjanci na posterunku w pobliżu nawet nie każą mi wypełniać formularzy; po prostu biorą przedmioty i po sprawie.

W każdym razie, z tą nową warstwą akceptacji klienta od Ubera, zamierzam zaoferować pasażerom lokalny odbiór z komisariatu policji, gdzie mieszkam, co oczywiście będzie darmowe, lub, jeśli wolą osobistą dostawę swojego przedmiotu z powrotem do nich przeze mnie, to dam im cenę w oparciu o czas, odległość i wysiłek. Jeśli spodoba im się moja oferta, to świetnie; jeśli nie, to świetnie.

Myślę, że ważne jest, aby spróbować zwrócić przedmioty pasażerom, o ile nie ma sprzeciwu ani tarcia ze strony pasażerów lub Ubera. Niektóre przedmioty pasażerów pozostawione w moim samochodzie rzeczywiście trafiły do ​​kosza, ale tylko wtedy, gdy pasażer był dupkiem podczas jazdy i zasługiwał na karmę, która puka.