Uber Drivers Forum banner
  • If you have joined UberPeople.net because your Uber account was hacked, you've likely been taken in by a scam. Please read this before starting a thread on this subject.

Opłata za sprzątanie

3.8K views 35 replies 16 participants last post by  Idolno1  
#1 ·
Jeżdżę od dziewięciu lat i nigdy nie miałem problemu z opłatą za sprzątanie. Zeszłej nocy broski kazał mi czekać, aż on kupi jedzenie uliczne i oczywiście zjadł je w samochodzie i trochę rozlał. Czy to duży problem do posprzątania? Nie, tak naprawdę nie. Czy mój samochód pachnie greckim jedzeniem? Tak.

Uber chce szczegółowego rachunku za to. Więc czy zamierzasz obciążyć ich kwotą 200 dolarów, jeśli pójdę wyczyścić mój samochód? Wątpię.

Mam wrażenie, że opłaty za sprzątanie to podatek dla dorosłych. Upiliście się i byliście niegrzeczni i lekceważący dla mienia kierowcy.

W ciągu dziewięciu lat naliczyłem sześć opłat za sprzątanie, a pięć z nich było związanych z wymiocinami.

#26 ·
Po prostu utwórz fakturę i wyślij ją do nich.
Dokładnie... i upewnij się, że na fakturze jest wyszczególniona "awaryjna usługa mobilna", która umożliwia posprzątanie bałaganu i zapłacenie za to jeszcze tej nocy, abyś mógł dalej jeździć. Oczywiście ta usługa awaryjna będzie kosztować więcej, więc upewnij się, że jest to odzwierciedlone w cenie!

#4 ·
Jeżdżę od dziewięciu lat i nigdy nie miałem problemu z opłatą za sprzątanie. Zeszłej nocy broski kazał mi czekać, aż dostanie jedzenie uliczne i oczywiście zjadł je w samochodzie i coś rozlał. Czy to duży problem do posprzątania? Nie, tak naprawdę nie. Czy mój samochód pachnie greckim jedzeniem? Tak.

Uber chce szczegółowego rachunku za to. Więc zamierzasz obciążyć ich kwotą 200 dolarów, jeśli pójdę wyczyścić mój samochód? Wątpię.

Moim zdaniem opłaty za sprzątanie to podatek dla dorosłych. Upiliście się i byliście niegrzeczni i lekceważący dla mienia swojego kierowcy.

W ciągu dziewięciu lat naliczyłem sześć opłat za sprzątanie, a pięć z nich było związanych z wymiotami.

View attachment 734497
Jak powiedział inny użytkownik, po prostu wygeneruj jeden i wyślij go.

Nazwij to BJ’s Hands-on Detailing.

#8 ·
Jak powiedział inny użytkownik, po prostu wygeneruj jeden i wyślij go.

Nazwij to BJ's Hands-on Detailing.
Zawsze dodawałem małe odświeżacze powietrza w kształcie choinki i puszkę coli do faktury. Następnie wydrukuj ją i zaznacz opłatę za detailowanie, która stanowi zdecydowaną większość rachunku.

Pozwól im odmówić zapłacenia 3,99 $ za dwa opakowania odświeżaczy powietrza, o ile zapłacą 175 $ za usuwanie zagrożeń biologicznych,

Cola jest tam tylko po to, żebyś mógł dostać zimny napój, czekając aż Jose wyczyści wymiociny z twojego samochodu, oczywiście

#9 ·
Ktoś właśnie zwymiotował w moim samochodzie.

Czy naprawdę będą wymagać paragonu?

Oczywiście dla "sprawiedliwości". Bo to naprawdę sprawiedliwe, że moja noc zarabiania się skończyła, bo gość upił swoich idiotycznych pracowników i wysłał ich do domu Uberem.

#11 ·
Pierwszym błędem było zatrzymanie się i czekanie, aż facet weźmie jedzenie. Drugim błędem było pozwolenie mu na zjedzenie jedzenia w twoim samochodzie. To nieuniknione, że zrobi się bałagan. Powinieneś był zostawić go w barze.

#12 ·
To znaczy, zgadzam się, ale to tak naprawdę nie ma znaczenia. Było późno, dobra cena, a jechali dość blisko mojego domu. Większość ludzi ma w zwyczaju nie jeść, z mojego doświadczenia. Jestem OK z ryzykiem, które podjąłem. Jestem w miarę OK z tym, że nie otrzymałem za to rekompensaty. Nie jestem OK z tym, że nie otrzymałem rekompensaty za wymiociny.

#13 ·
Znaczy zgadzam się, ale to tak naprawdę nie ma znaczenia. Było późno, dobra opłata, a jechali dość blisko mojego domu. Większość ludzi ma w mojej opinii uprzejmość, by nie jeść. Jestem OK z ryzykiem, które podjąłem. Jestem w pewnym stopniu OK z tym, że nie otrzymałem za to rekompensaty. Nie jestem OK z tym, że nie otrzymałem rekompensaty za wymiociny.
Rozumiem cię! Ja też nie byłbym OK z brakiem rekompensaty za wymiociny.

#15 ·
Więc wczoraj wieczorem miałem wymiotującego i obudziłem się dziś rano, aby stwierdzić, że Uber zapłacił mi opłatę za sprzątanie!

Wstawiłem zdjęcie bałaganu tam, gdzie wymagali paragonu. W notatkach stwierdziłem, że sam to posprzątam, ponieważ nie miałbym możliwości posprzątania tego w niedzielę.

Moim zdaniem zależy to po prostu od tego, kto rozdaje opłaty. A może patrzą na twoje wskaźniki i decydują? Nie mam pojęcia. Moja ocena wynosi 4,97 od bardzo dawna, ale mój wskaźnik anulowania był różny.

Czy wiemy, czy kontaktują się z pasażerem i pytają go? Kiedy odmówiono mi zapłaty, osoba, która zapłaciła, nie była nawet w samochodzie. Zeszłej nocy było czterech pasażerów i byli bardzo przepraszający, a trzech, którzy nie wymiotowali, wydawało się miłymi i rozsądnymi ludźmi.

#17 ·
Miałem wczoraj wieczorem wymioty i obudziłem się dziś rano, odkrywając, że Uber zapłacił mi opłatę za sprzątanie!

Wstawiłem zdjęcie bałaganu tam, gdzie wymagali paragonu. W notatkach napisałem, że sam to posprzątam, ponieważ nie byłoby możliwości, żebym to posprzątał w niedzielę.

Moim zdaniem zależy to po prostu od tego, kto rozdziela opłaty. A może patrzą na twoje wskaźniki i decydują? Nie mam pojęcia. Moja ocena wynosi 4,97 od bardzo dawna, ale mój wskaźnik anulowania był różny.

Czy wiemy, czy kontaktują się z kierowcą i pytają go? Kiedy odmówiono mi zapłaty, osoba, która zapłaciła, nawet nie była w samochodzie. Zeszłej nocy było czterech pasażerów i bardzo przepraszali, a trzech, którzy nie wymiotowali, wydawało się miłymi i rozsądnymi ludźmi.
Wszystko zależy od tego, czy firma gig może pobrać opłatę za sprzątanie (plus zysk) od pasażera. Jeśli to zrobią, dostaniesz zapłatę. Jeśli nie, dają ci bzdurne wymówki i masz pecha.
Firma gig nigdy nie daje ci pieniędzy z własnej kieszeni.

#27 ·
Jeżdżę od dziewięciu lat i nigdy nie miałem problemu z opłatą za sprzątanie. Zeszłej nocy broski kazał mi czekać, aż on weźmie jedzenie z ulicy i oczywiście zjadł je w samochodzie i coś rozlał. Czy to duży problem do posprzątania? Nie, tak naprawdę nie. Czy mój samochód pachnie greckim jedzeniem? Tak.

Uber chce szczegółowego rachunku za to. Więc, czy zamierzasz obciążyć ich kwotą 200 dolarów, jeśli pójdę wyczyścić mój samochód? Wątpię.

Moim zdaniem opłaty za sprzątanie to podatek dla dorosłych. Upiliście się i byliście niegrzeczni i lekceważący dla mienia swojego kierowcy.

W ciągu dziewięciu lat naliczyłem sześć opłat za sprzątanie, a pięć z nich było związanych z wymiotami.

View attachment 734497
Ten mały, maleńki bałagan?

Mogłeś to wytrzeć ręcznikiem papierowym z odrobiną środka czyszczącego. lol

Jeździsz od dziewięciu lat i nie masz bezprzewodowego odkurzacza do tapicerki na mokro/sucho i bezprzewodowego odkurzacza?

Czy wiesz, że jako kierowca powinieneś być na to przygotowany?

Prawda?

#28 ·
Ten mały, maleńki bałagan?

Mogłeś to wytrzeć ręcznikiem papierowym z odrobiną środka czyszczącego. lol

Jeździsz od dziewięciu lat i nie masz bezprzewodowego odkurzacza do tapicerki na mokro/sucho i bezprzewodowego odkurzacza?

Wiesz, że jako kierowca powinieneś być przygotowany na różne rzeczy.

Prawda?
Bezprzewodowe są do bani. Załóżmy, że spryskasz też trochę odświeżacza powietrza, żeby pozbyć się zapachu wymiocin.

#31 ·
Zdajesz sobie sprawę, że surowe mięso pozostawia po sobie długotrwały zapach, prawda? Oczywiście mogłem to posprzątać (i posprzątałem). To tak naprawdę nie jest mój punkt. Gdyby nigdy nie zwrócili kosztów za takie rzeczy, prawdopodobnie szczerze mówiąc, nie zastanowiłbym się nad tym dwa razy. A co z osobą, która zwymiotowała, za którą nie otrzymałem odszkodowania (którą również posprzątałem)? I inni, którzy skarżyli się na to samo.

#36 ·
Jeżdżę od dziewięciu lat i nigdy nie miałem problemu z opłatą za sprzątanie. Zeszłej nocy broski kazał mi czekać, aż dostanie jedzenie uliczne i oczywiście zjadł je w samochodzie i trochę rozlał. Czy to duży problem do posprzątania? Nie, tak naprawdę nie. Czy mój samochód pachnie greckim jedzeniem? Tak.

Uber chce szczegółowego rachunku za to. Czy zamierzasz obciążyć ich kwotą 200 dolarów, jeśli pójdę oddać samochód do detailingu? Wątpię.

Moim zdaniem opłaty za sprzątanie to podatek dla dorosłych. Upijasz się i byłeś niegrzeczny i lekceważący dla mienia swojego kierowcy.

View attachment 734497
fuj, związane z wymiotami? Czy zapach zniknął całkowicie po czyszczeniu, to jeden z moich największych strachów?!

Ostatni gość, którego miałem, był pijany, nie do końca martwy pijany, ale miał ten szklany wzrok i nie szedł zbyt prosto. Próbował anulować swoją przejażdżkę na samym końcu, wjechał na następną stację benzynową i poprosił go, aby opuścił pojazd, ponieważ twoja przejażdżka dobiegła końca. Próbował nakłonić mnie do zabrania go do jego samochodu po drugiej stronie ulicy, odmówiłem, stwierdzając, że przejażdżka nie jest już objęta ubezpieczeniem Uber.

Jeśli jesteś w tym nowy, nie pozwól, aby ci klienci cię wykorzystywali, stój na swoim. Po prostu trzymaj się zasad Ubera, a wszystko będzie dobrze.