Uber zaostrza przepisy wobec kierowców, którzy jego zdaniem manipulują lokalizacją GPS – a wysiłki te sprawiają kłopoty niektórym pracownikom.
Nieprawda. Zawsze miałem włączony tryb deweloperski.Zazwyczaj aplikacja Uber nie działa, chyba że tryb deweloperski jest wyłączony, a telefon został ponownie uruchomiony.
Podszywanie się pod GPS podczas wykonywania przejazdów z wyższej półki, takich jak Black czy Premier, byłoby strategią, która mogłaby przynieść znacznie więcej, umieszczając Cię w samym centrum obszaru o dużym zapotrzebowaniu. Mógłbym siedzieć w domu, robić cokolwiek i umieścić siebie na parkingu 5-gwiazdkowego hotelu oddalonego o kilka mil. Mógłbym mieszkać w pobliżu lotniska i umieścić się w kolejce, pozycjonować się bliżej gorącego obszaru niż inni na mapie, ...Kto siedzi i czeka na ping? Przejazd CZY dostawa? Pytanie retoryczne, wiem, że są ludzie, którzy siedzą i czekają, ale na moim rynku szczerze nie pamiętam, kiedy ostatnio nie miałem niczego w kolejce, zaakceptowane, gdy kończyłem to, nad czym pracowałem. Eats czy przejazdy. (Głównie Eats w tych dniach.)
W zasadzie, kiedy używasz GPS spoofingu, nadpisujesz lokalizację, którą podają satelity. Więc GPS mówi, że jestem na Pierwszej Ulicy, ale mówię aplikacji do spoofingu GPS, aby powiedziała mojemu telefonowi, że jest na Dziesiątej Ulicy. Aplikacja Uber zakłada, że te dane są poprawne i pokazuje mnie na mapie na Dziesiątej Ulicy. Jeśli nie zmienię żadnych ustawień, aplikacja Uber będzie myśleć, że jestem stacjonarny, nawet gdy jadę z Pierwszej na Dziesiątą Ulicę. Więc w zasadzie mogę nie wyglądać na poruszającego się, gdy pokonuję odległość do lokalizacji. W pewnym momencie muszę wyłączyć GPS spoofing, w przeciwnym razie aplikacja kierowcy nigdy mnie nie zobaczy w ruchu.Czy ktoś może mi to wyjaśnić prostymi słowami, ponieważ zostałem upuszczony na głowę w wieku 9 miesięcy. Ostatnim razem, gdy jechałem Uberem, widziałem pojazd kierowcy poruszający się w aplikacji. Więc jeśli kierowca jest w domu i udaje, że jest na lotnisku, co pasażer zobaczy na mapie. Co się stanie, gdy Uber zobaczy, że kierowca jest już na miejscu, ale GPS pokazuje, że pojazd porusza się przez 3 mile podczas transportu do lokalizacji? Niech to ma sens. 🤔
dzwonek dzwonek.... prawdopodobnie. Już nawet nie nagrywam ekranu. Jeśli gonisz za wzrostem... zniknie on, gdy tylko znajdziesz się w odległości kilku przecznic. Uber już nie pokazuje wzrostów wszędzie... umieszczają tylko kilka etykiet... ale to, co znajduje się między tymi etykietami w pełnym czerwonym kolorze, może wynosić 25% lub mniej... więc to jest oszustwo z marchewką na kiju. Dodam: Często wzrost znika, gdy przechodzisz online... Czasami od razu przechodzę offline i wracają. Ponadto, gdy jesteś w trakcie jazdy, nie widzisz wzrostów... więc jeśli otrzymasz jazdę, będąc w trakcie jazdy... na bardzo zatłoczonym obszarze z powodu wydarzeń sportowych i koncertów kończących się... może być 18 $ (rzadko) nie... powiedzmy 10 $ wzrostów w całym obszarze... ale nie otrzymasz wzrostu... ponieważ mogą to zrobić. Dlatego często mówię Uberowi, żeby przeszedł offline po jeździe... żebym mógł zobaczyć wzrosty, zrobić zrzut ekranu... i narzekać, jeśli go nie dostanę. To nie jest hipoteza... ani zgadywanie... miałem dowody. Jest to tak powszechne... że nie warto już tego udowadniać.Zawsze uważałem, że głównym zastosowaniem podszywania się pod GPS byłoby odebranie wzrostu w miejscu, w którym się nie znajdujesz.