Uber Drivers Forum banner

Kierowca Splend EV

5.6K views 55 replies 17 participants last post by  Immoralized  
#1 ·
Bardzo chciałbym ❤ usłyszeć od wszystkich kierowców Splend EV, jak wam się podoba samochód? Gdzie się ładujecie? Ile to kosztuje? Jakieś żale? Nie martwcie się 😉, będę miły!

#2 ·
Bardzo chciałbym ❤ usłyszeć od kierowców Splend EV, jak podoba im się samochód? Gdzie go ładujesz? Ile to kosztuje? Jakieś żale?
Nie martw się 😉, będę miły!
Nigdy nie dostaniesz od nich szczerej odpowiedzi. Ludzie nie chcą przyznać, że popełnili błąd.

#3 · (Edited)
Kilku się zgłosi, ale najprawdopodobniej będą w swoich indyjskich grupach, a nie tutaj.

Na marginesie, ci, którzy chcą kupić Toyotę?
Możesz spodziewać się rocznego oczekiwania, jeśli złożysz zamówienie teraz, co oznacza model z 2022 roku w 2024 roku, w najgorszym przypadku do końca 2023 roku :LOL:

Ogólnie rzecz biorąc, według Price My Car, średni czas oczekiwania w listopadzie na Toyotę wynosił 241 dni - w porównaniu do 172 dni w styczniu 2022 r.

Rynki są dość kiepskie dla wszystkiego, co hybrydowe w Australii, jakiś głupek na Carsales próbuje sprzedać hybrydowy cam o wartości 440 tys. za 15 tys. i ma około 8 lat.

#4 ·
Będzie kilku, którzy podniosą ręce, ale najprawdopodobniej będą w swoich indyjskich grupach, a nie tutaj.

Na marginesie, czy ktoś szuka kupna Toyoty?
Możesz spodziewać się roku oczekiwania, jeśli złożysz zamówienie teraz, co oznacza model z 2022 roku w najgorszym przypadku pod koniec 2023 lub na początku 2024 :LOL:

Ogólnie rzecz biorąc, według Price My Car, średni czas oczekiwania w listopadzie na Toyotę wynosił 241 dni – w porównaniu do 172 dni w styczniu 2022 r.

Rynki są do bani dla wszystkiego, co hybrydowe w Australii, jakiś kretyn na carsales próbuje sprzedać hybrydowy cam za 440 tys. za 15 tys. i ma około 8 lat
Kolejne 3-4 miesiące wyższych stóp procentowych usuną upał i czas oczekiwania z rynku samochodowego, teraz wynosi około 7-8% za leasing samochodu, mój wynosił 2,65% od września ubiegłego roku. To daje ponad 50% wzrost rat. Jeśli nie zauważyłeś piątkowych wieczorów, całej soboty i całej niedzieli, nagle znacznie trudniej jest zarobić pieniądze, a zwłaszcza, że to najbardziej pracowity okres w roku, założę się, że Uber odnotował ogromny wzrost liczby nowych kierowców w ciągu ostatnich 6-8 tygodni, jeśli czyjaś hipoteka lub czynsz wzrosły, lub po prostu ogólny koszt utrzymania, co byłoby najłatwiejszą rzeczą dla kogoś do zrobienia jako druga praca? Uber! Niestety myślę 🤔, że w nowym roku i w 2023 roku będzie jeszcze trudniej.

#8 ·
W aplikacji Uber otrzymałem wiadomość, że uber.partners otrzyma zwrot opłaty za usługę w wysokości 6 tys. dolarów do 2025 roku, jeśli wezmą Splend. Zakładając oczywiście, że osiągniesz obrót.

Naprawdę to forsują.
dokładnie to dostać. idealne 4u

• Haha
Reactions: macbri
#14 ·
Zaparkowałem na dolnym poziomie centrum handlowego Broadway, żeby coś zjeść, zobaczyłem wspaniałego gościa, który próbował naładować swój samochód polestar ładowarką Tesli 🔌 Musiałem mu powiedzieć, że są one tylko dla Tesli, powiedział, jak mam się naładować…….. Myślę, że powinieneś był to wymyślić wcześniej, mistrzu! Płacenie 0,60 kW plus 650 $ tygodniowo auć 🤕

#15 ·
Zaparkowałem na dolnym poziomie centrum handlowego Broadway, żeby coś zjeść, zobaczyłem gościa Splends, który próbował naładować swój samochód polestar ładowarką Tesli 🔌 Musiałem mu powiedzieć, że są one tylko dla Tesli, powiedział, jak mam się ładować…….. Myślę, że powinieneś był to wymyślić wcześniej, mistrzu! Płacenie 0,60 kW plus 650 $ tygodniowo, auć 🤕
Ta osoba jest grupą docelową Splends. Zasadniczo ludzie, którzy nie robią badań.

#21 · (Edited)
Okay Uber premier is now completely DEAD ☠ In the past month I’m now seeing at least 30 splend EVs a day! How can do many people be that stupid!
Tak, teraz w Uberze są bardzo drogie samochody, to nie ma sensu. Zapytałem kilku pasażerów: „Jaki jest powód wyboru Uber Green?”, mówią, że cena jest taka sama jak Uber X, ale jest większa szansa na dostanie ładniejszego samochodu, takiego jak SUV Hybrid lub samochód elektryczny. Niektórzy pasażerowie powiedzieli, że korzystając z Uber Green, w 90% przypadków dostają samochody Comfort, więc nawet użytkownicy Comfort próbują szczęścia na Uber Green, zamiast zamawiać przejazdy Comfort.

Więc Comfort, myślę, że tak jak Premiere również umrze. Jeżdżąc Rav 4 Hybrid, moje piki Comfort również wyschły i są tylko piki Uber Green, pasażerowie mają dumną minę, gdy podjeżdżam SUV-em za 50 000 dolarów na Uber Green, co w zasadzie jest stawką Uber X.

#23 ·
Dobra wiadomość jest taka, że w tym roku zamierzają wypuścić kolejne 1000 Polesterów, finansowanych z pieniędzy podatników, oprócz 500 Polesterów, które wypuścili w zeszłym roku, więc do końca roku powinno ich być na drogach 1500.

• Wow
Reactions: AntMen
#24 ·
Dobrą wiadomością jest to, że w tym roku zamierzają wypuścić kolejne 1000 Polesterów finansowanych z pieniędzy podatników, oprócz 500 Polesterów, które wypuścili w zeszłym roku, więc do końca roku powinno ich być na drogach 1500.
W ciągu ostatnich 6 tygodni zauważalnie przybyło splend Tesli, aplikacja Uber może pokazywać premier busy, gdzie wcześniej dostawałem pracę premier w ciągu kilku minut, teraz może pokazywać premier busy przez godzinę i nie dostawać żadnych zleceń! Uber jest skończony!

#26 ·
Jeśli klienci nie są jeszcze zdezorientowani różnymi opcjami usług... po prostu dodaj więcej.

To zawsze była taktyka Ubera, po raz pierwszy widzieliśmy to w przypadku Select, a następnie Comfort, Green itp. itd.

Oni po prostu przesuwają akceptowalne oczekiwania cenowe pasażerów, jednocześnie fałszywie przekonując kierowców do wystawiania coraz droższych aktywów na drogę dla ich korzyści.

Większość klientów ma naprawdę niskie oczekiwania co do ceny do zapłacenia... a X zapewnia wszystkie korzyści bez konieczności płacenia więcej.

Uber powinien po prostu podnieść stawkę X, aby powoli zmienić oczekiwania cenowe na rynku.

#31 · (Edited)
......
Uber powinien po prostu podnosić stawkę X, aby powoli zmieniać oczekiwania cenowe na rynku.
Zgadzam się. Uber X powinien być co najmniej o 30% wyższy niż obecnie, ale przy tak wielu kierowcach Uber ma przewagę. Właśnie przeczytałem to w artykule SMH, w Australii jest 150 000 kierowców, nawet nie wiedziałem, że jest ich tak dużo. Dzięki Uber Green Uber zasadniczo obniżył dochody wszystkim, którzy jeżdżą nowszymi dużymi samochodami. Zamierzałem wydać 45 000 dolarów w przyszłym roku, aby kupić nowy hybrydowy SUV z 2024 roku dla siebie, zamiast jeździć samochodem mojego taty, być może podobnym do Haval Hybrid Muldera lub innych tanich chińskich marek samochodów elektrycznych w cenie około 45 000 dolarów... wiele nowych modeli pojawi się w 2024 roku, ale teraz mogę po prostu kupić używany samochód za około 25 000 - 30 000 dolarów.

#32 ·
Właśnie otrzymałem zlecenie Uber EV z North Sydney na tyły Castle Hill za 62 dolary za 31 km……. Powiedział, że było taniej niż Uber comfort! Uber to idioci
Jakim samochodem elektrycznym jeździsz, kolego? Uber zasadniczo po prostu legalnie obniżył twoje dochody, zmieniając kilka ustawień systemu po swojej stronie hehehe. 'Idioci' rzeczywiście, ale bardzo inteligentny ruch ze strony Ubera. Dość niska oferta ze strony Ubera.

#36 · (Edited)
Czy Splend to całkowicie firma zajmująca się współdzieleniem przejazdów, czy też salon samochodowy? Powód jest taki, że widziałem wiele samochodów Splend na drodze.
wynajem z opcją kupna lub tylko wynajem
stary stan magazynowy jest wystawiany na aukcję tak jak w każdym innym biznesie wynajmu floty
zabezpieczyli 20 milionów dolarów na zieloną energię tutaj w Australii
około 75 do 150 milionów, myślę, teraz w Wielkiej Brytanii, nie jestem pewien, czy to dolary australijskie, czy funty, nie przyjrzałem się temu zbyt dokładnie, ale również maksymalnie wykorzystują te dotacje na energię.

Duża część floty elektrycznej jest teraz finansowana przez rząd dzięki podatnikom.
Do tej pory są to tylko 2 kraje, więc na całym świecie lub w trakcie realizacji może być więcej milionów.

• Like
Reactions: gdaymate67
#37 ·
Chciałbym ❤ usłyszeć od kierowców Splend EV, jak podoba im się samochód? Gdzie się ładujecie? Ile to kosztuje? Jakieś żale?
Nie martw się 😉, będę miły!
Hej Uberdrummoyne, widziałem twoją odpowiedź, w której nazwałeś wszystkich kierowców Splend głupimi, mam nadzieję, że potraktujesz moją odpowiedź łagodnie.
Jestem w Splend z Mercedesem EQB. Jedynym powodem, dla którego wziąłem samochód ze Splend, było posiadanie samochodu, mam pełnoetatową pracę jako menadżer i jeżdżę Uberem 2-4 godziny wieczorem i około 4-6 w soboty i niedziele. Jeśli nie chcę jeździć, po prostu nie jeżdżę Uberem, to nie jest mój główny dochód.
Mam Subaru XV, który jest w pełni spłacony, mógłbym go używać jako samochodu Uber, ale problem polega na tym, że zużywa dużo benzyny. Od dawna chciałem ulepszyć ten samochód, zawsze chciałem Mercedesa GLB, teraz mając wersję EV, właśnie osiągnąłem cel, który miałem. Ze splend udało mi się ulepszyć, płacąc 500 dolarów tygodniowo, co w ciągu 5 lat da mniejszą wartość posiadania samochodu, niż gdybym zdecydował się na finansowanie prywatne. Ale co najważniejsze, jestem na rynku, aby kupić pierwszy dom, a finansowanie samochodu w mojej historii kredytowej miałoby negatywny wpływ na kredyt hipoteczny.
Mam dostęp do taniego ładowania w moim budynku za 0,30 $ za kWh lub darmowego ładowania w pracy (powolne ładowanie), więc każde ładowanie kosztowałoby mnie 15-18 $. Jeżdżąc na część etatu Uberem około 20 godzin tygodniowo, mogę zapłacić za samochód i zostaje mi około 800 $. Ponieważ moim celem jest posiadanie samochodu, mogłem jeździć Uberem tylko po to, aby pokryć tygodniową opłatę za samochód, co mogłem zrobić w ciągu 2-3 dni po mojej pełnoetatowej pracy. Więc w moim przypadku Splend działa świetnie. Nie czuję się głupi.
Uwaga: Tesla ma superładowarki otwarte dla innych EV, stacja superładowania Chatswood jest jedną z nich, cena to 54 centy z abonamentem, ładuję tam tylko wtedy, gdy potrzebuję szybkiego dodatkowego zasilania.
Miłego dnia.

#38 ·
Hej Uberdrummoyne, widziałem twoją odpowiedź, w której nazwałeś wszystkich kierowców Splend głupimi, mam nadzieję, że spokojnie przyjmiesz moją odpowiedź.
Jestem w Splend z Mercedesem EQB. Jedynym powodem, dla którego zdecydowałem się na samochód w Splend, było posiadanie samochodu, mam pełnoetatową pracę jako menedżer i jeżdżę Uberem 2-4 godziny wieczorem i około 4-6 w soboty i niedziele. Jeśli nie mam ochoty jeździć, po prostu nie jeżdżę Uberem, to nie jest moje główne źródło dochodu.
Mam Subaru XV, które jest w pełni spłacone, mógłbym go używać jako samochodu Uber, ale problem polega na tym, że zużywa dużo benzyny. Od dawna chciałem zmodernizować ten samochód, zawsze chciałem Mercedesa GLB, teraz mając wersję EV, po prostu osiągnąłem cel, który miałem. Z Splend mogłem uaktualnić, płacąc 500 dolarów tygodniowo, co w ciągu 5 lat całkowita wartość posiadania samochodu będzie mniejsza niż w przypadku prywatnego finansowania. Ale co najważniejsze, jestem na rynku, aby kupić pierwszy dom, a finansowanie samochodu w mojej historii kredytowej miałoby negatywny wpływ na kredyt hipoteczny.
Mam dostęp do taniego ładowania w moim budynku 0,30 $kwh lub darmowego ładowania w pracy (powolne ładowanie), więc każde ładowanie kosztowałoby mnie 15-18 $. Jeżdżąc w niepełnym wymiarze godzin Uberem około 20 godzin tygodniowo, mogę zapłacić za samochód i zostaje mi około 800 $. Ponieważ moim celem jest posiadanie samochodu, mogłem jeździć Uberem tylko po to, aby pokryć tygodniową opłatę za samochód, co mogłem zrobić w ciągu 2-3 dni jeżdżąc Uberem po mojej pełnoetatowej pracy. Więc w moim przypadku Splend działa świetnie. Nie czuję się głupi.
Uwaga: Tesla ma superładowarki otwarte dla innych EV, stacja superładowania Chatswood jest jedną z nich, cena wynosi 54 centy z abonamentem, ładuję tam tylko wtedy, gdy potrzebuję szybkiego dodatkowego zasilania.
Miłego dnia.
FT, nie jesteś normą, ale hej, to działa dla ciebie, dzięki za post.

#39 ·
Święty nekromanto wątku, Batmanie!

Myślę, że okaże się, że wszelkie cotygodniowe wydatki, do których jesteś zobowiązany, będą liczone przeciwko tobie przy ubieganiu się o kredyt hipoteczny. Zapytaj brokera kredytów hipotecznych o jego opinię. Widzieli to setki razy.

Wypożyczanie samochodu elektrycznego to naprawdę zły pomysł. Wytrzymują znacznie dłużej, niż ludzie wierzą. Mój Tesla Model 3 SR+ z 2020 roku ma 274 157 km przebiegu, a są inni kierowcy, którzy przejechali znacznie więcej kilometrów niż ja. A mój nadal może jechać bez przerwy CBR-SYD, jeśli naprawdę bym chciał. Modele finansowe, na których opierają się leasingi, zakładają, że będziesz chciał pozbyć się samochodu za 3 lata. Nie będziesz. Tesla buduje, aby przetrwać. I nawet naśladowcy prawdopodobnie przetrwają znacznie dłużej, niż myślisz, ponieważ prawie nie mają ruchomych części.

#42 ·
Święty wątek nekro, Batmanie!

Mysle, że okaże się, że wszelkie cotygodniowe wydatki, do których jesteś zobowiązany, będą liczone przeciwko tobie w wniosku o kredyt hipoteczny. Zapytaj brokera kredytów hipotecznych o jego opinię. Widzieli to setki razy.

Wypożyczanie samochodu elektrycznego to naprawdę zły pomysł. Wytrzymują znacznie dłużej, niż ludzie wierzą. Mój Tesla Model 3 SR+ z 2020 roku ma już 274 157 km, a są inni kierowcy, którzy pokonują znacznie więcej kilometrów niż ja. A mój nadal może jechać CBR-SYD non-stop, jeśli naprawdę bym chciał. Modele finansowania, na których opierają się leasingi, zakładają, że będziesz chciał pozbyć się samochodu za 3 lata. Nie będziesz. Tesla buduje, aby przetrwać. I nawet naśladowcy prawdopodobnie przetrwają znacznie dłużej, niż myślisz, ponieważ prawie nie mają ruchomych części.
Jeśli jeździ, aby pokryć koszty, to nie ma problemu.
Będzie również odliczalny od podatku i nie będzie podatku, ponieważ nie osiąga zysku...

#43 ·
Chciałbym ❤ usłyszeć od kierowców Splend EV, jak podoba im się samochód? Gdzie się ładujecie? Ile to kosztuje? Jakieś żale?
Nie martw się 😉 będę miły!
Dostałem model Y od splend. Zdecydowanie oszczędzam $$$$. Samochód jest świetny. Używam obecnie publicznych ładowarek. Kosztowało mnie to mniej niż hybryda, nawet z publicznymi ładowarkami.

Rozważam zamianę na Mercedesa Eqb 250+, ale jeszcze nie jestem pewien. (dostęp premierowy zniknął w listopadzie w Tesli).

#48 ·
Dostałem model Y od splend. Zdecydowanie oszczędzam $$$. Samochód jest świetny. Korzystam z publicznych ładowarek atm. Kosztuje mnie to mniej niż hybryda, nawet z publicznymi ładowarkami.

Rozważam zamianę na Mercedesa Eqb 250+, ale jeszcze nie jestem pewien. (dostęp premierowy znika w listopadzie w Tesli).
Myślałem, że jest wrzesień. Popraw mnie, jeśli się mylę

#49 ·
just had a quick look at the splend cherry omoda E5 electric , $335.00 per wk for 5 years = $87,000 (but u do get insurance / rego / servicing with this)

buy price from cherry dealership for this car is $40,500 ...........id probably go with this option
Chodzi o to, że kiedy dodasz ubezpieczenie, usługi itp., to nie jesteś daleko od tych samych kosztów. A na dodatek, jeśli nie kupujesz za gotówkę, musisz martwić się o finansowanie, amortyzację itp.

Ale każdy ma swoje.

#53 ·
Myślałem, że jest wrzesień. Popraw mnie, jeśli się mylę
Jestem prawie pewien, że był listopad,
Zabójcą jest 10c za km powyżej 1000km tygodniowo.
Tak, to może być, ale w przypadku wynajmu z opcją kupna możesz skrócić spłatę o rok, jeśli przejedziesz dodatkowe kilometry. Na przykład, jeśli zapiszesz się na pięcioletni okres i regularnie pokonujesz 2000 kilometrów tygodniowo, skończysz posiadanie samochodu za cztery lata... ale tak, byłoby miło, gdybyś miał opcję nieograniczonej liczby kilometrów